Software Reviews

WordPress Video Cursus kopen? De Complete WordPress Cursus van Ferdy Korpershoek review

wordpress video cursus

WordPress Video Cursus Review?

Ferdy Korpershoek is een internetondernemer die een populaire cursus aanbiedt voor het gratis platform WordPress. In deze “De Complete WordPress Cursus review” kijken we naar de inhoud van de WordPress cursus, hoe de cursus werkt, wat de cursus kost, wat de voordelen en nadelen zijn van de cursus. Tot slot volgt een conclusie over deze WordPress training.

Wat is De Complete WordPress Cursus?

De Complete WordPress Cursus is gericht op beginners maar bevat ook materiaal voor mensen die alleen de basisbeginselen van WordPress onder de knie hebben. Voor gebruikers die meer ervaring hebben met het platform dan alleen de absolute basis is de cursus minder geschikt. Ferdy Korpershoek richt zich met de cursus op ZZP’ers, vrijwilligers, mensen die een blog of website willen starten, of mensen die erover nadenken om een eigen onderneming te beginnen. Dit kan een webshop zijn, maar ook een website voor een dienstverlener.

De cursus neemt beginners bij de hand en laat stap voor stap zien hoe je een professioneel ogende website bouwt met behulp van het gratis platform WordPress. De cursus bestaat uit diverse onderdelen. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Een introductie over WordPress;
 • Het kiezen van een domeinnaam en het regelen van hosting voor je website. Het inrichten van de mail voor je website en het installeren en configureren van WordPress op je website. Tot slot wordt hier gekeken naar SSL-verbindingen;
 • De website configureren met menu’s, thema’s en stock foto’s, widgets, gebruikers, en nog enkele andere zaken. Ook wordt er gekeken naar het werken met de berichteneditor en termen als permalinks;
 • Het plaatsen van content, berichten en pagina’s. Hierbij leer je om verschillende pagina’s te maken voor verschillende doeleinden: van fotografie en blogging tot aan video’s en portfoliopagina’s;
 • Het installeren en configureren van WordPress plug-ins die de functionaliteit van je website behoorlijk uitbreiden;
 • Het maken en inrichten van een webshop waarmee je jouw producten kunt verkopen;
 • Het zorgen voor zoekmachineoptimalisatie en SEO voor je website of webshop;
 • Het toevoegen van Google-diensten aan je website;

Ferry Korpershoek’s WordPress cursus is door de jaren heen uitgegroeid tot een populaire, betaalbare cursus voor WordPress, die erom bekend staat erg geschikt te zijn voor beginners.

Hoe werkt De Complete WordPress Cursus?

wordpress video cursus

De cursus bestaat voor het grootste gedeelte uit video’s, waarin Ferdy Korpershoek stap voor stap uitlegt hoe je zelf een website kunt bouwen. De video’s staan in een cursusomgeving die zelf in een WordPress-omgeving is gebouwd.

De filmpjes zijn van goede kwaliteit en er wordt helder uitgelegd wat je moet doen. Dit is belangrijk, want je volgt de hele cursus zelfstandig, online. Wel is er in de cursusomgeving een community waarin je vragen kunt stellen over een specifiek filmpje, de cursus zelf, of WordPress in het algemeen. Ook kan je je vragen direct aan Ferdy stellen. Hierdoor is het altijd mogelijk om de filmpjes te volgen, zelfs wanneer je er even niet uitkomt.

Wat kan je na het volgen van de cursus?

Na het bekijken en volgen van al het beeldmateriaal uit de cursus ben je zelf in staat om:

 • Een gebruiksvriendelijke website te bouwen, vanaf punt nul;
 • Je website geschikt te maken voor alle devices: pc, laptop, tablet, smartphone, of een ander apparaat;
 • Te werken met alle functies van WordPress: widgets, thema’s, plug-ins en nog veel meer;
 • Een webshop te maken;
 • Je website te optimaliseren voor Google;

Voor het resultaat van de cursus maakt het niet uit hoe goed je bent met WordPress of hoe snel je de materie oppakt. Uiteindelijk kan iedereen zelfstandig een professionele website of webshop maken. Na betaling krijg je levenslang toegang tot de lessen en kan je de video’s in je eigen tempo bekijken. Ook heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.

De Complete WordPress Cursus kosten

wordpress video cursus

De WordPress cursus kost € 47. Je krijgt dan toegang tot de cursusomgeving met al het beeldmateriaal, toegang tot de community en je kunt vragen stellen wanneer je ergens niet uitkomt of wanneer je ergens meer over wilt weten. Er zijn geen verschillende pakketten beschikbaar. Er is ook geen proefversie.

Let op: hoewel de filmpjes alleen te bekijken zijn wanneer je hebt betaald, heeft Ferdy een populair Youtubekanaal waarin hij veel gratis informatie geeft over WordPress.

De Complete WordPress Cursus voordelen

Deze online WordPress cursus heeft enkele voordelen en unieke eigenschappen:

 • De cursus is volledig online. Je hoeft dus niet naar een specifieke locatie om een les te volgen;
 • Je krijgt levenslang toegang. Je kan de cursus dus in je eigen tempo volgen;
 • De cursus is uitermate geschikt voor beginners. Zelfs voor mensen die nog nooit met WordPress hebben gewerkt;
 • De filmpjes zijn van hoge kwaliteit. Dit geldt voor zowel het beeld als het geluid;
 • De cursus heeft een actieve community waar je al je vragen kunt stellen;
 • De cursus is erg goedkoop (€ 47);
 • Er zijn geen verschillende prijsmodellen. Je krijgt altijd levenslang toegang tot al het cursusmateriaal;

De Complete WordPress Cursus nadelen

De cursus heeft niet veel nadelen en is nagenoeg perfect voor de doelgroep “Wordpress beginners”. Het enige nadeel is dat je geen één-op-één begeleiding krijgt, of klassikaal uitleg krijgt van een docent. Echter is dit ergens ook wel logisch, omdat dit tegelijkertijd ook de kracht is van de WordPress training.

Een ander nadeel is dat de cursus alleen geschikt is voor beginners. Wanneer je al eerder een website hebt gemaakt in WordPress, of wanneer je een beetje technisch onderlegd bent zal je geen moeite hebben met de activiteiten die je in de cursus doet. Je kan in dat geval beter een meer geavanceerde cursus volgen.

De WordPress Video Cursus conclusie

Heb je nog nooit met WordPress gewerkt? Heb je weinig ervaring met WordPress en wil je voor je organisatie of bedrijf een eigen website of webshop maken? De Complete WordPress Cursus van Ferdy Korpershoek is dan perfect. De heldere video’s, de community waarin je vragen kunt stellen en de levenslange toegang tot de cursus zorgen ervoor dat je op je eigen tempo kunt leren. Het beeldmateriaal is erg duidelijk en zelfs voor de absolute beginner goed te volgen. Ook is de cursus erg volledig: aan het einde staat er een professionele website of webshop klaar die helemaal af is.

Heb je al wat meer ervaring met WordPress of wil je meer geavanceerde technieken met betrekking tot het bouwen van een eigen website onder de knie krijgen? Dan kan je beter terecht bij een andere cursus.

Klik hier voor de Video WordPress Cursus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like
livechat review nederlands
LiveChat review
hoe een salesfunnel maken
Hoe maak ik een goede sales funnel?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *