Software Reviews

Wix review

Welkom bij deze Wix Review!

Wix is een websitebuilder die de laatste jaren toch populairder geworden is. Op heden kunnen we stellen dat de naam Wix dan ook een van de grote websitebuilders is en ze toch indruk maken met hen 110 miljoen websites.

Dit eenvoudige platform is speciaal gemaakt voor kleine bedrijven, online winkels en kunstenaars zoals musici, fotografen, kleine kunstenaar. Alle websites worden geoptimaliseerd voor de mobiele apparaten wat ervoor zorgt dat je ze zowel op je laptop, tablet of mobiele smartphone kan bezoeken. Bovendien heeft de Wix app Market enkele leuke functies en apps die beschikbaar zijn om aan je website toe te voegen.

Wix voordelen

Wix heeft enkele leuke voordelen waardoor je snel overtuigd zal zijn om bij hen een website op te bouwen.

 • Flexibel zijn
  Bij Wix kan je alle blokken, afbeeldingen, tekst,… tot op de pixel juist plaatsen. De meeste websitebuilders hebben daar maar een beperkte flexibiliteit en Wix geeft je hierbij te totale vrijheid. Zo kan je pas echt je site tot geheel naar wens opbouwen.
 • Je kan er animaties toevoegen
  Wix is hierbij 1 van de weinige partijen waarbij je tekst en afbeeldingen kan laten bewegen. Dit is een leuk extra, maar best niet in overdrijven.
 • Wix app market
  Wix biedt in de app market wel honderden verschillende apps van derde partijen aan. Zo beschik je over verschillende leuke tools die jouw website nog beter maken. Enkele handige tools als contactformulieren en live chats kunnen wel een een goede invloed brengen. Alle apps kunnen zeer eenvoudig in je site geïntegreerd worden. (enkel goed nakijken voor deze apps, of dat ze op zelfde niveau update zitten want hier kan Wix weinig aan doen.)

Functies bij Wix

Naast de handige voordelen bij Wix zijn er natuurlijk ook heel wat handige en goede functies. Wij hebben ze hier even opgenoemd om jullie een beeld te geven wat je allemaal binnen dit platform kan verwachten.

Hier kan je extra geld verdienen. Dit kan door Google adsense te integreren of enkele banneradvertenties. Hierdoor krijg je kleine centen in de plaats per klik.

Wie een online winkel wenst kan zich aansluiten bij het e-commerce pakket. Daarbij heb je een echte online winkel binnen je bundel. Natuurlijk is het ook mogelijk binnen de andere bundels om een e-commerce functie te testen.

Wix helpt je bij je SEO. Paginatitels en metadescripties kunnen apart worden aangepast en toegevoegd. Je krijgt bovendien handige tips en hulp om je website helemaal SEO optimaal te maken. Zo zal je beter opgenomen worden in google, een betere ranking krijgen en dat kan alleen maar voordeel geven toch?

Wie een blog wil opstarten zit goed bij Wix. Zij hebben een zeer SEO vriendelijke add-on functie die nodig is om je tekst SEO te optimaliseren. Bezoekers kunnen eenvoudig een reactie nalaten via je forum maar ook via het social media kanaal zoals Facebook. Wie een agenda vol blogs wil inplannen kan dit ook bij Wix. Zo kan je reeds enige teksten klaarzetten en Wix post deze voor jou.Handig om te weten dat je ook onderweg op je mobiel, enkele wijzigingen kan aanbrengen indien nodig.

Wie google analytics installeerd kan je de bezoekstrafiek nagaan en volledige statistieken aflezen over bezoek en zoekgedrag.

Ook biedt Wix een wachtwoordbeveiliging aan. Zo kan je een individueel wachtwoord opgeven aan alle aparte pagina’s en kan je je bezoekers ook een eigen login geven.

Iedere widget of app kan je integreren met wat HTML code. Dit zorgt voor meer mogelijkheden.

Wie denkt een klein fout gemaakt te hebben kan steeds een back-up opvragen  van de laatste versie van je site. Zo plaats je in 1 klik je site terug en is je fout rechtgezet.

Wix klantendienst

Enig klein minpuntje die we kunnen opsommen is dat je geen ondersteuning kan verwachten in het Nederlands. Maar als je voldoende Engels beheerd is dit dan ook geen probleem. De klantendienst kan je contacteren via een helpdesk waar ze zo snel mogelijk op uw vraag antwoorden. Wie snel even zelf wil zoeken kan terecht op het forum. Daar is er heel gedetailleerde info beschikbaar waarbij alles zeer duidelijk uitgelegd wordt. Hiermee kan je al een hele stap verder.

Heb je toch geen antwoord op je vraag? Dan kan je ook uw vraag op het forum meedelen. daar wordt meestal zeer snel op gereageerd en kan je ook tijdig verder.

Wix bundels en prijzen

Deze websitebuilder heeft enkele duidelijke bundels met elk hun prijskaartje. Hieronder hebben wij ze even opgenoemd met de functies binnen deze bundel.

 1. Free pakket
  1. Kostprijs: 0 Dollar per maand
  2. Gratis website met Wix advertenties
  3. Geen domeinnaam
 2. Connect Domain pakket
  1. Kostprijs: 5 Dollar per maand
  2. Wix advertenties
  3. Eigen domeinnaam
  4. 500 MB dataopslag
  5. 1 GB bandbreedte
  6. Premium ondersteuning
 3. Combo pakket
  1. Kostprijs: 11 Dollar per maand
  2. Eigen domeinnaam
  3. Ideaal voor kleine professionele websites
  4. 3 GB dataopslag
  5. 2 GB bandbreedte
  6. Premium ondersteuning
  7. Eigen Favicon
  8. Advertentiewaare 75 Dollar
 4. Unlimited pakket
  1. Kostprijs: 14 Dollar per maand
  2. Eigen domeinnaam
  3. Juiste pakket voor veel opslag
  4. 10 GB dataopslag
  5. onbeperkt bandbreedte
  6. premium ondersteuning
  7. Eigen favicon
  8. Advertentiewaarde 75 Dollar
  9. App form builder: waarde: 48 Dollar
  10. App site booster: waarde: 60 Dollar
 5. E-commerce pakket
  1. Kostprijs: 20 Dollar per maand
  2. Eigen domeinnaam
  3. Beste pakket voor een webwinkel
  4. Onbeperkt aantal producten
  5. 20 GB dataopslag
  6. Onbeperkt bandbreedte
  7. Premium ondersteuning
  8. Eigen favicon
  9. Advertentiewaarde 75 Dollar
  10. App form builder: waarde: 48 Dollar
  11. App site booster: waarde: 60 Dollar
 6. VIP pakket
  1. Kostprijs: 29 Dollar per maand
  2. Eigen domeinnaam
  3. Voor grote webwinkels
  4. telefonische ondersteuning
  5. 20 GB dataopslag
  6. onbeperkt bandbreedte
  7. Eigen favicon
  8. Advertentiewaarde 75 Dollar
  9. App form builder: waarde: 48 Dollar
  10. App site booster: waarde: 60 Dollar
  11. Webshop
  12. 10 mailcampagnes per maand
  13. Meteen antwoord

Conclusie Wix review

Wix is enorm gegroeid tot populairste en grootste naam binnen de websitebuilders. Daarbij maken zij dan ook indruk met hen miljoenen draaiende websites. Wij vinden dit platform eenvoudig en uiterst correct.

Een leuke functie die dit platform kan aanbieden en andere websitebuilders best mogen afsnoepen is de flexibilteit. Hierbij krijg je 100% vrijheid doordat je je blokken en tekst of afbeeldingen tot op de pixel kan plaatsen waar je wilt. Vele platformen blijven hier beperkt in.

Een iets minder goed punt is dan wel de klantendienst. Deze is beperkt en ondersteuning kan je niet in het Nederlands krijgen.

TEST HIER WIX GRATIS!

 

 

You may also like
webnode review
Webnode review
olark chat review
Olark Chat Review

Reacties zijn gesloten.