Software Reviews

Weebly review

weebly review

Welkom bij de Weebly Review!

Wij omschrijven Weebly als een gemakkelijk en zeer toegankelijke websitebouwer, die ideaal is voor een persoonlijk project, een blog of eerder een klein bedrijfswebsite. Wie niet veel ervaring heeft in het bouwen van websites en wie graag toch online gevonden wilt worden, kan met Weebly als partner echt een ideaal hulpmiddel hebben. Je website bouwt snel en eenvoudig op en bovendien ziet het er nog professioneel uit ook.

Weebly is een van de populairste en eenvoudigste websitebuilders. Zo zijn er wel meer dan 30 miljoen websites met Weebly gebouwd.

weebly ervaringen

Weebly websitebuilder

Weebly is een heel eenvoudige websitebouwer die ook voor een niet kenner zeer duidelijk is om een website in te bouwen. Voor kleine ondernemers en dienstverleners kan je de krachtige e-commerce functie gebruiken in combinatie met een toegankelijk platform. Hierbij is succes gegarandeerd.

Daarnaast hebben zij een zeer duidelijke interface. Hierdoor zie je onmiddellijk zien en ontdekken wat ze je kunnen bieden. blokke, teksten en afbeeldingen kan je gewoon slepen en ook formulieren zijn snel opgezet.

Weebly heeft net zoals vele websitebuilders, templates die je kan gebruiken voor het opzetten van je website. Hieruit kan je kiezen of je een wat speelse look wenst of toch eerder zakelijk. Alle templates kan je gemakkelijk opzoeken doordat ze in categoriën in gedeeld zijn. Templates zijn echter wat beperkt, maar goed, zo wordt het overzicht ook bewaard.

Een handig extra bij Weebly is de voorvertoning wanneer je je website en pagina wilt lanceren. Hierbij kan je eerste nagaan of dat alles op de juiste plaats staat of als je nog iets wenst te veranderen. Altijd handig als je toch meerdere handelingen moet maken en je niet helemaal zeker bent of dit correct staat of uitziet. Bij deze voorvertoning kan je meerdere pagina’s bekijken. Dit is handig zodat je niet alleen die ene pagina ziet, die je bewerkt. Wanneer een handeling over meerdere pagina’s gaat, zie je meteen of deze dan ook juist gebeuren. Je hebt meer controle!

Functies voor optimalisatie

Weebly is meer dan een websitebuilder. Zij willen ervoor zorgen dat je website geoptimaliseerd wordt. En dat doen ze met enkele handige functies:

SEO – zoekmachineoptimalisatie. Toch wel een vrij belangrijk gegeven op de dag van vandaag wanneer je weet dat de SEO je verder helpt op de plaats waar je gevonden kan worden.  Naast de standaard SEO functie kan je hierbij ook gebruik maken van een uitgebreide checklist.  Deze checklist kan je helpen bij het plannen en zoeken naar Keywords. Daarnaast kunnen ook tips gegeven worden omtrent een titel, URL en noem maar op. Wie geen weg kent hierin, verkrijgt ook een handige handleiding zodat je deze functies wel eenvoudig kan gebruiken. Naast de functies die Weebly je hierbij aanbiedt, kan je ook zelf nog enkele integraties van apps doen zoals een Sitebooster.

Gratis SSL-Certificaat. Ook deze is van groot belang en natuurlijk handig wanneer je deze gratis bij je bundel ontvangt. Voor iedere moderne website moet je nu ook over dit certificaat beschikken. Het SSL technologie zorgt er ook voor dat de koppeling met je webbrowser en website op een veilige manier kan gebeuren. Dit certificaat wordt zichtbaar in de vorm van een hangslot, links naast de zoekbalk. Niet alleen de veiligheid is hier van groot belang maar ook de privacy van gegevens. Wie dit certificaat bevat, heeft meer vertrouwen door zijn bezoekers en bovendien ook een puntje voor op vlak van SEO. Google geeft wel eens aan dat sites met dit certificaat beter beoordeeld zouden worden en dus ook een hogere positie krijgen.

Analytics bij Weebly. Ieder bundel bij Weebly heeft wel een analytische tool of ondersteuning.  Hoe hoger je bundel, hoe meer ondersteuning en uitgebreider dit kan worden. Weebly zorgt voor een analytisch overzicht op basis van alle websitebezoeken en weergaven. Daarnaast kan er ook een tracking gebeuren en inzicht verkrege worden op welke manier je bezoekers op de website zijn terechtgekomen. Dit is interessante informatie die je vooruit kan helpen, zodat jij weet wat je moet of kan doen om meer bezoekers aan te lokken.

Optimalisatie voor mobiele bezoekers. Ook dit is op de dag van vandaag zeer belangrijk. Meer en meer mensen hebben een smartphone waar zijn op het internet surfen.  Websites die je met Weebly hebt gebouwd zullen ook aangepast worden op de mobiele versie. Daarbij is het zelf mogelijk om ook zelf onderweg, op je mobiele apparaten, aan je website te werken. Dit is een groot voordeel, zo blijf je voor je blog of webshop, steeds bereikbaar.

TEST WEEBLY HIER GRATIS

Weebly bundels

Voor wie niet zeker is of deze tool kan helpen, kan van start gaan in de Free versie. Binnen deze Free versie kan je de basisfuncties benutten maar blijft de naam Weebly in de footer staan en heb je geen eigen domeinnaam. Deze bundel is dan ook meer bedoeld als ontdekkingsfase om zo de overstap te kunnen maken en vertrouw te raken in het Weebly platform.

Daarnaast hebben zij enkele duidelijke verschillende bundels:

 1. Starterspakket
  1. Kostprijs per maand: 8 Dollar
  2. Ideaal voor kleine projecten zonder advertenties
  3. Eigen domeinnaam
  4. Onbeperkt dataopslag
  5. Analitycs
  6. e-commerce: max 10 producten
  7. 3% transactiekost
 2. Propakket
  1. Kostprijs per maand: 12 Dollar
  2. Incl. Pro functies
  3. Zoekoptie mogelijk
  4. Ook audio en videobestanden
  5. Telefonische klantenondersteuning
  6. Websites voor leden bouwen bv. voor e-learning
 3. Businesspakket
  1. Kostprijs per maand: 25 Dollar
  2. Ideaal voor webwinkels
  3. Krachtige e-commerce functies
  4. Voorraad beheren
  5. Beoordeling op product
  6. Registratie op je website mogelijk
  7. Verzendingen beheren
  8. Belastingen beheren
 4. Performance pakket
  1. Kostprijs per maand: 38 Dollar per maand
  2. Deze is geschikt voor heel grote webwinkels
  3. Bevat extra e-commerce functies

weebly review 2019

Conclusie Weebly review

Wij geven Weebly een score van ongeveer 7/10. Het is een eenvoudige tool waar in je, ook als niet kenner, heel snel je website bouwt en online plaatst. Echter zijn er beperkt aantal templates aanwezig waaruit je kan kiezen en zijn ook de bijkomende zaken beknopt.

Handig in deze websitebuilder is de voorvertoning, waar je meerdere pagina’s vooraf kan bekijken voor je deze online plaatst. Zo ben je zeker van je stuk en kan je nog nodige aanpassing doen voordat je online gaat.

Weebly is wel zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk en we kunnen ook stellen dat de prijzen vrij laag zijn en dus zeker draagbaar zijn.

Wie eerst wil aftoetsen hoe Weebly werkt en als je wel zeker kan zijn om hierbij aan te sluiten, kan gebruik maken van het Free pakket. Daar krijg je toegang tot enkele basisfuncties en geraak je vertrouwd in de Weebly omgeving. Wij raden ook aan, om deze Free versie even aan te nemen en dit platform af te toetsen.

TEST HIER WEEBLY GRATIS

 

You may also like
lightspeed ervaringen
Lightspeed review
Jimdo logo
Jimdo review

Reacties zijn gesloten.