Software Reviews

Shopify review

shopify review en ervaringen

Welkom bij deze Shopify review!

Shopify, een e-commerce platform voor iedere particulier of klein bedrijf die een eigen webshop wil opstarten. Dit handig platform laat je toe een eigen webshop te bouwen zonder enige technische kennis te hebben en daarbovenop biedt Shopify een eigen hosting aan.

Ben je klaar voor een eigen webwinkel? Wil je je verkoop ook online genereren? Dan kan je hiermee alvast aan de slag!

shopify review

Opbouw Shopify

Net zoals ieder e-commerce platform heeft ook Shopify een eenvoudige backend of achter de schermen functies. Hierin kan jij bepalen wat er op je webshop te zien is en waar je klanten dit zullen terugvinden. In dit platform kan je alle mogelijke aanpassingen aanbrengen om de webwinkel er zo goed mogelijk naar je zin uit te laten zien.

Je hoeft hier geen technische kennis voor te hebben. Ook een leek kan dit volledig zelf opbouwen. Shopify voelt zeer eenvoudig aan en loodst je gemakkelijk doorheen het complete platform.

Volgende zaken kan je volledig naar eigen zin aanpassen en opbouwen in Shopify:

 • Content of teksten beheren.
  Schrijf en bewerk je teksten zoals jij het goed vind. Plaats ze op de juiste pagina en beheer alle nodige aanpassingen. Kies wanneer je content live gaat.
 • Producten beheren
  Naast content of teksten zijn ook je producten uiteraard van groot belang. Beheer de stock van je producten, kies wanneer ze live gaan en plaats ze naar hartelust op je webwinkel. Geef ieder product een categorie zodat je klanten alles heel eenvoudig terugvinden.
 • Klantenservice aanbieden
  Zoals je dit zelf ook wenst, is een klantenservice van groot belang. Daarom kan je in Shopify ook je eigen klantenservice opbouwen en beheren. Daarnaast is het mogelijk in dit platform dat er via een mobiele app, een klantenservice van 24/7 gegeven kan worden.
 • Pakbonnen en facturen beheren
  Wanneer je een eigen webshop hebt zal je net zoals ieder bedrijf ook alle nodige facturen moeten bijhouden voor de boekhouding. Dit kan je heel eenvoudig via Shopify. Alle facturen worden netjes opgesteld en bijgehouden. Voor alle leveringen zijn ook alle pakbonnen opgemaakt en klaar om te printen.

 

Bekijk deze demo video eerst …

shopify review nederlands

Thema’s

Iedere webshop heeft een eigen design of uiterlijk nodig. Daarom is het ook belangrijk dat je als klant van Shopify je site zoveel mogelijk kan personaliseren. Je kan via Shopify een voorgesteld thema kiezen die een basis zal vormen voor je website. Alle thema’s kunnen aangepast worden naar smaak mits je enige kennis hebt van CMS. Indien je deze kennis niet bevat, dan kan je terecht bij Shopify. Zij helpen je graag verder om alles op maat te maken.

Opgelet: Een op maat website kost natuurlijk wat extra geld, anderzijds loont het zich ook op termijn. Daarnaast is het nog steeds een stuk goedkoper om een thema op maat te laten uitwerken dan een complete webshop te laten ontwikkelen.

TEST HIER SHOPIFY GRATIS

Shopify prijzen

Daar Shopify hosting aanbiedt en gebruik maakt van CDN netwerk is dit platform uiteraard niet gratis. Ze ogen daarbovenop naar gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak en daarvoor rekenen zij toch een kleine prijs. Shopify is in tegenstelling van sommige andere e-commerce platformen wel betaalbaar. De prijzen liggen niet zo hoog en daarvoor krijg je toch een eenvoudig en vooral goed werkend platform.

Shopify biedt 4 pakketten aan:

 1. Lite
  Deze kost 9 Dollar per maand.
 2. Basic
  Deze kost 29 Dollar per maand.
 3. Pro
  Met een kostprijs 79 Dollar per maand.
 4. Unlimited
  Heeft als kost, 179 Dollar per maand.

shopify kortingscode

Wat is het verschil? Het grootste verschil in deze pakketten ligt in de Fee die je betaald per verkocht product en de functies die beschikbaar zijn. Bij een Litepakket kan je niet alle social media koppelingen maken terwijl je met het Pro pakket meerdere koppelingen kan maken.

Belangrijk om mee te nemen is de Fee die betaald wordt op het verkochte product. Deze Fee dient enkel betaald te worden indien je product via een extern payment service verkocht wordt. Wanneer je product verkocht is via het betaalsysteem van Shopify wordt geen extra Free aangerekend.

Koppelingen en integraties

Zoals de meeste e-commerce platformen biedt ook Shopify de mogelijkheid om een koppeling te maken met externe software of systemen. Zo kan je een eigen betaalsysteem koppelen, indien je geen gebruik wenst te maken van IDeal via Shopify of kan je ook voor de marketing een koppeling maken met onder andere google analytics, facebook, Google adwords, …

Deze koppelingen kan je maken via de App Store in Shopify. Kies de juiste plugin en geef alle juiste gegevens op. De rest gaat vanzelf.

Boekhouding

Iedere verkoop vraagt een bij te houden boekhouding. Zoals meerdere e-commerce platformen biedt ook Shopify de mogelijkheid om je volledige boekhouding hieruit te laten rollen. Dit is een handige functie voor iedereen die niet zo een administratieve knobbel is, of voor wie meer tijd wil vrijmaken voor het echte werk, verkopen! Alle facturen kunnen opgemaakt en bijgehouden worden mits je deze koppelt aan je boekhoudingssysteem of CRM-pakket. Hier verloopt verder alles automatisch.

shopify ervaringen

Conclusie Shopify review

Voor wie nadenkt over een eigen webshop maar te weinig technische kennis heeft, of wie een e-commerce platform zoekt met eigen hosting kan zich best aanmelden bij Shopify. Het is een uitstekend en betaalbaar platform voor iedere starter. Shopify is heel eenvoudig in gebruik en bevat vooral de goede basisfuncties die je nodig hebt in je eigen webwinkel.

Shopify is een van de snelst groeiende e-commerce platformen. Daarbij zorgen ze voor een regelmatige update zodat alle functies steeds uitgebreider en sterker worden. Integraties en koppelingen gaan heel eenvoudig. U kan snel opstarten, opvolgen en beheren binnen deze e-commerce platform.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan raden wij aan, te starten met het basispakket Lite. Zo kan je even kort verkennen aan een zeer lage prijs. Wanneer je aan het werk bent, zal je snel de eenvoud van dit pakket ondervinden en overschakelen naar een duurder abonnement met meer functies.

Wanneer je kiest voor een mooi thema, klein abonnement, eigen betaalsystemen hoef je geen extra kosten meer in te rekenen. Hiervoor krijg je een goede basis webshop met basisfuncties aan een vrij lage prijs.

Shopify laat je bedrijf groeien door online verkoop te genereren.

TEST HIER SHOPIFY GRATIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like
teachable review
Teachable review
clickfunnels vs builderall
ClickFunnels vs BuilderAll – Vergelijking Funnelbuilders

Reacties zijn gesloten.