Software Reviews

Review en ervaringen Clickfunnels

clickfunnels ervaringen

Welkom bij het Review en ervaringen Clickfunnels artikel!

Clickfunnels is een tool om sales funnels mee te maken en een alles-in-een oplossing om je producten of diensten te verkopen. Met Clickfunnels creëer je zowel ‘stereotype’ landing pages, maar ook simpele opt-in formulieren die bijvoorbeeld leiden tot aanmeldingen voor een nieuwsbrief.

In deze review lees je onze ervaringen met Clickfunnels en een beoordeling van het platform. Eerst kijken we wat Clickfunnels is en hoe het platform werkt. Daarna kijken we naar de kosten en pakketten van Clickfunnels, de voordelen van Clickfunnels en de nadelen van Clickfunnels. Tot slot volgen onze eigen ervaringen met Clickfunnels en een eindoordeel.

Wat is Clickfunnels?

clickfunnels review 2019

Clickfunnels is een alles-in-een platform voor het bouwen van sales- en marketing funnels. Dit kunnen landingspages zijn voor opt-in, sales, upsell, online lead generation, het houden van webinars, of pagina’s voor andere doeleinden. Hierbij richt Clickfunnels zich op mensen die geen technische kennis hebben. Dit doen ze door slim gebruik te maken van drag-and-drop tools en templates. De functionaliteiten van Clickfunnels zijn uitgebreid en coveren het hele gebied van marketing- en sales funnels:

 • What you see is what you get (WYSIWYG): Clickfunnels gebruikt een drag-and-drop tool voor het maken van landingspages die erg gebruiksvriendelijk en intuïtief werkt;
 • Clickfunnels heeft geïntegreerde shopping cart met check-out functionaliteit;
 • Het platform biedt een autoresponder voor e-mailmarketing;
 • Je hebt de mogelijkheid om membership pagina’s te maken die je achter een paywall kunt zetten;
 • Er is een goede functionaliteit voor orderformulieren;
 • Het platform komt met een ingebouwde affiliate marketingtool;
 • Er zijn talloze templates voor landingspagina’s;
 • Er zijn mogelijkheden voor follow-up marketing en marketing automation;

Met de bovenstaande functionaliteiten is Clickfunnels een alles-in-een platform voor het volledige sales proces. Van het eerste contact tot en met de betaling en toekomstige sales, alles valt binnen het platform te regelen. Naast het verkopen van diensten en producten leent Clickfunnels zich ook uitstekend voor marketing. Met de mogelijkheden van het platform bouw je bijvoorbeeld erg eenvoudig funnels voor webinars, e-mailmarketing of e-book marketing.

 

Bekijk onderstaande Clickfunnels Video

clickfunnels review nederlands

Hoe werkt Clickfunnels?

De meeste functionaliteiten binnen Clickfunnels, zoals het bouwen van landingspages, worden ondersteund met een drag-and-drop tool. Hiermee is het ook voor mensen zonder technische kennis uitstekend mogelijk om een goede landingspage te bouwen. Daarnaast helpt Clickfunnels je met het maken van de juiste keuzes door voor iedere funnel een proces te hanteren dat uit een aantal stappen bestaat:

 1. Kies het doel van je funnel, bijvoorbeeld:
  1. Lead generation;
  2. Sales;
  3. Event hosting (webinars, etc.);
  4. E-mailmarketing
 2. Maak de funnel. Hierbij kan je kiezen om een basis landingspage te maken, maar ook om extra functionaliteiten toe te voegen, zoals:
  1. Two-step order functionaliteit;
  2. Downsell of upsell functionaliteit;
  3. Membership area’s;
  4. Order formulieren;
  5. Koppeling met affiliate programs;

 

 1. Pas het uiterlijk en de inhoud van de funnel aan. Hier heb je de mogelijkheid om de funnel 100% naar wens aan te passen:
  1. Voeg je eigen logo toe;
  2. Pas headlines en taglines aan;
  3. Voeg je eigen video toe;
  4. Pas indien gewenst iedere kleur of stijl aan van de landingspage (voor de liefhebbers is er zelfs een CSS-editor);
 2. Lead generation, follow-up en marketing automation:
  1. Stel auto-responders in met follow-up e-mails om je producten of diensten te verkopen, of om een community op te bouwen;
  2. Maak gebruik van geavanceerde segmentatie en marketing analytics mogelijkheden om je doelgroep zo persoonlijk mogelijk te benaderen; Ontdek wie je prospects zijn, waar ze vandaan komen en wat ze willen.

Zoals je ziet is Clickfunnels erg volledig en geschikt voor alle marketing en sales funnels, van begin tot eind.

Ben je niet bekend met funnels? Check dan het onderstaande filmpje van Clickfunnels, hierin wordt het erg goed uitgelegd

clickfunnels review 2019

Clickfunnels kosten en pakketten

Het platform is verkrijgbaar in twee verschillende pakketten, genaamd Clickfunnels en Etison Suite:

 • Clickfunnels:
  • $ 97/maand;
  • Maximaal 20 funnels;
  • Maximaal 100 landing pages;
  • Maximaal 20.000 bezoekers;
 • Etison Suite:
  • $ 297/maand;
  • Onbeperkt aantal funnels;
  • Onbeperkt aantal landing pages;
  • Onbeperkt aantal bezoekers;
  • Gebruik maken van Actionetics, de e-mail marketingtool van Clickfunnels waarmee je ook marketing automation kunt inrichten;
  • Gebruik maken van Backpack, de affiliate marketingtool van Clickfunnels;

Let op: beide pakketten hebben een gratis proefversie van 14-dagen.

TEST CLICKFUNNELS 14 DAGEN GRATIS

Clickfunnels voordelen

Clickfunnels is een van de meest populaire platformen in de markt als het gaat om het bouwen en beheren van sales- en marketing funnels. Het platform heeft een aantal voordelen:

 1. Erg geschikt voor mensen zonder technische kennis.
 2. Volledig platform voor funnels, van kennismaking tot aankoop, inclusief upsells en follow-ups.
 3. Integratie met alle belangrijke platformen, van WordPress tot aan betalingssystemen.
 4. Een eigen shopping cart en betaalsysteem.
 5. Ook geschikt voor marketing funnels voor newsletters, webinars, e-books of andere opt-in pagina’s.
 6. Geavanceerde marketing automation, segmentatie en follow-up mogelijkheden.
 7. Er is een 14-dagen proefversie beschikbaar waarin je alle functies van de tool kunt proberen.
 8. Clickfunnels levert erg goede ondersteuning.
 9. Er is een grote community van Clickfunnel gebruikers en fans om ervaringen te delen en tips te krijgen voor nóg betere funnels.

De bovenstaande voordelen maken het extreem makkelijk om zelf landing pages te bouwen en zorgen ervoor dat Clickfunnels terecht een van de meest gebruikte tools is voor het maken van sales- en marketing funnels.

Clickfunnels nadelen

Wanneer je puur en alleen kijkt naar het doel van Clickfunnels: het online verkopen en marketen van je producten en diensten, zijn er eigenlijk geen nadelen te noemen. Alleen als het gaat om integratie met 3rd party services kan het platform misschien nog iets verder gaan. Zo is integratie met externe betaalsystemen als Mollie nog niet mogelijk zonder extra tussenstap.

Clickfunnels ervaringen

Wat zijn onze Clickfunnels ervaringen? Zelf zijn we al jarenlang een enthousiaste en tevreden gebruiker van Clickfunnels. De gebruiksvriendelijkheid van het platform en de integratie tussen de verschillende onderdelen zorgen ervoor dat het hele proces van kennismaking tot aankoop vloeiend verloopt. Alle stappen lopen naadloos in elkaar over en dat is erg prettig.

Al met al kunnen we Clickfunnels dan ook ten zeerste aanbevelen!

clickfunnels betrouwbaar

Clickfunnels Review conclusie

Het platform is erg geschikt voor het maken, inrichten en beheren van je complete sales of marketingproces. Of het nou gaat om verkoop van diensten of producten, opt-in voor e-mails, webinars of e-books, of om het maken van landing pages voor affiliate marketing, Clickfunnels kan het allemaal. De integratie tussen de stappen en het gebruiksvriendelijke platform zorgen ervoor dat je binnen no-time een uitstekende landing page hebt staan.

Ons advies: ben je opzoek naar een tool om op een eenvoudige manier succesvolle funnels te bouwen, voor welk doeleinde dan ook? Dan ben je bij Clickfunnels aan het juiste adres!

You may also like
hide my ass review
Hide My Ass review
kajabi review
Kajabi review

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *