Software Reviews

Lightspeed review

lightspeed ervaringen

Welkom bij deze Lightspeed review!

Wanneer je nadenkt een eigen webwinkel te starten dan is Lightspeed een goed platform om je webshop op te bouwen. Zoals vele andere platformen heb je hier ook enkele handige plugins en kan je heel snel overschakelen van een vaste winkel naar webwinkel.

Maar wat maakt Lightspeed dan net iets beter dan de andere platformen?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig. Lightspeed legt de basis van de webshop bij de online marketing. Zij gaan met hulp van de nodige plugins, zelf ervoor zorgen dat je goed online te vinden bent. En dat is nu net de sterkte die iedere webwinkel nodig heeft.

Functies binnen Lightspeed

Zoals iedere platform heeft ook Lightspeed zijn functies die handig zijn bij het bouwen van je eigen webwinkel. We hebben er enkel uitgehaald die wij belangrijk vinden.

Design

Bij vele platforms kan je heel wat bijeen klikken en naast een voorgelegde template je design aanpassen naar wens. Ook dit is bij Lightspeed mogelijk maar zij gaan nog een stap verder. Je kan in deze software een gehele vrijheid vinden voor het maken van je design. Zij stellen die vrijheid op, door je toegang te verlenen tot de complete HTML en CSS van je website. In deze code kan je de nodige aanpassingen toepassen en controleren.

Maatwerk en partnership

Heb je zelf geen kennis of net te weinig know how hoe je hieraan moet beginnen? Dan kan je binnen Lightspeed contact opnemen met een partner die dit voor jou in orde brengt. Dit platform is namelijk best populair en heeft daardoor een groot bestand aan freelancers die mits een uurtarief enkele werken voor u kunnen uitvoeren. Zo hoef je zelf geen kennis te hebben en geen zorgen te maken over hoe je webwinkel zal opbouwen. Zoek, overleg en wordt partner.

lightspeed review

App store

We hadden het eerder over de beschikbaarheid van plugins. Alle plugins kan je terugvinden in de app store die beschikbaar is op Lightspeed. Daarin vind je heel wat gratis plugins maar wens je net iets verder te gaan en nog meer te personaliseren. Dan kan je dat doen met een betaalde plugin naar keuze. Iedere plugin heeft zijn functie en kan perfect gekoppeld worden met de nodige externe programma’s

KLIK HIER EN TEST LIGHTSPEED GRATIS

Producten en foto’s

Op een webwinkel is het presenteren van je producten van uiterst groot belang. Daarom kan je in het online beheerprogramma van Lightspeed alles controleren en beheren. Nodige foto’s importeren en exporteren alsook alle nodige klantendata. Beheer zelf wat je online wil delen, voor hoelang en aan welk tarief. Daarnaast kan je alles naar eigen beheer en design presenteren. De nodige look zal dan je klanten overtuigen tot aankoop.

Naast het online bestellen per desktop is het ook handig te weten dat Lightspeed mobile shoppen ondersteunt. Zo kunnen klanten ook heel gemakkelijk vanop hun GSM of tablet hun bestelling plaatsen. Dit zorgt voor een snellere en hogere verkoopcijfer. Deze functie is inbegrepen vanaf het starterspakket en hoef je niet extra aan te kopen.

Niets dan voordelen bij Lightspeed

Naast de handige opties hierboven heeft Lightspeed nog een tal van voordelen die je webwinkel alleen maar vooruit helpen. Om je te overtuigen, hebben wij ze alvast even opgesomd:

 • Geschikt voor internationaal verkoop. Durf over de grens te gaan.
 • Meer bezoekers door de nodige hulp in online marketing.
 • 5 dagen per week telefonische ondersteuning indien nodig.
 • Professionele uitstraling.
 • Maandelijks updates zodat je steeds mee bent.
 • Geen installatie nodig.
 • Gemakkelijk te beheren.
 • Zeer eenvoudige meerdere webwinkels op te starten en te exporteren.

Nog een extra duwtje nodig in de goede richting?

De lage maandelijkse kosten kunnen hierbij helpen. Voor al zijn handige tools, goede online marketing en de eenvoudige opstart van je webshop is het zeker niet onbelangrijk dat de maandelijkse kosten niet te hoog liggen.

lightspeed review 2019

Lightspeed prijzen

Lightspeed is niet zozeer duur maar is ook niet de goedkoopste platform. Prijs/kwaliteit ligt hier wel heel goed. Voor iedere startende ondernemer is het basispakket interessant en men kan steeds uitbreiden.

Heeft u een zeer grote webwinkel met een groot gamma aan producten? Dan kan dit na enige tijd wel wat nipt worden? Om je op weg te helpen, of uw webwinkel voldoende ruimte zal hebben, hebben wij hieronder de bundels binnen Lightspeed even opgenomen:

 1. Basispakket
  Dit pakket heeft een maandelijkse kost van 49 Euro. Hiervoor kan je 250 producten met elk hun SKU nummer online plaatsen. Je krijgt een onbeperkt dataverkeer, een omnichannel, 60 betaalproviders waaruit je kan kiezen en 100 verschillende designs.
  Voor een startende onderneming met niet meer dan 250 producten kan dit een interessant pakket zijn.
 2. Advanced pakket
  Dit pakket kost je maandelijks 89 Euro. Hier kan je 5000 producten en dus SKU nummers online plaatsen. Naast de functies van het basispakket heb je hier ook een API toegang, staffelkorting en een template editor.
 3. Professional pakket
  Het professional pakket is voor echt uitgebreide webshops en draagt een maandelijkse kost van 189 Euro. In dit pakket kan je tot 15 000 producten online plaatsen met SKU nummer. Daarnaast kan je nog een 10 gebruikers laten inloggen, krijg je kortingregels en heb je een vertaalformule beschikbaar. Dit laatste is interessant wanneer je ook overweegt om naar het buitenland te gaan met je webshop.

Fysieke winkel

Heb je ook een fysieke winkel of denk je eraan 1 op te starten? Lightspeed heeft een integratie koppeling beschikbaar voor je kassa systeem. Zo kan je heel gemakkelijk zowel online als offline verkopen. Daarnaast kan je zo perfect uit dezelfde stock werken en weet je op ieder moment wat er nog beschikbaar is. Laat je klanten gerust ook bij je langskomen en afrekenen aan de fysieke kassa.

Conclusie Lightspeed review

Voor wie een webwinkel wil opstarten of een fysieke winkel aan zijn webshop wil koppelen, zit bij Lightspeed zeer goed. Je hoeft geen uitgebreide kennis te hebben, daar je heel eenvoudig zelf kan bouwen of de hulp kan inschakelen van een partner. Daarnaast is niet alleen de bouw van je website belangrijk maar ook online marketing is een must voor je verkoop te genereren. Wie hier geen kaas van gegeten heeft, kan dit toch perfect in orde hebben via Lightspeed en de nodige plugins. Je hoeft hier geen extra tijd voor vrij te maken, zij zorgen ervoor dat je automatisch gevonden wordt in de verschillende zoekmachines.

Lightspeed is handig, eenvoudig, uitbreidbaar maar vooral klaar voor de groei van je webshop en fysieke winkel.

KLIK HIER EN TEST LIGHTSPEED GRATIS

You may also like
goose-vpn-review
Goose VPN review
gitaarles van koen review
Leer gitaar spelen in 22 lessen review, ervaringen (Koen Snoek)

Reacties zijn gesloten.