Software Reviews

Jimdo review

Jimdo logo

Welkom bij de Jimdo Review!

Iedereen heeft tegenwoordig een website nodig toch? Ja klopt wel, maar niet iedereen heeft een hoog budget of technische kennis om dit zelf te bouwen. Wel dan hebben we uiteraard goed nieuws want dankzij de website makers of builders van tegenwoordig kan je eindelijk je eigen professionele website maken. Gisteren hebben we 2 uitgebreide reviews gedaan van JouwWeb en Webnode. Hieruit kwamen we al snel tot de vaststelling dat JouwWeb met voorsprong de beste is. Klik hier om de uitgebreide review van JouwWeb te lezen. Vandaag gaan we door met een nieuwe website maker. De volgende in de rij is Jimdo! Ook voor deze website maker hebben we enkele weken terug een account aangemaakt en hebben deze uitgebreid getest. Of Jimdo beter is of JouwWeb kan je hieronder ontdekken. Veel leesplezier!

jimdo ervaringen

Wat is Jimdo?

Jimdo is opgericht in 2007 door 2 Duitsers(Fridtjof en Christian). Beide waren als scholieren volop bezig met websites te programmeren. Ze hadden aan hun 16 jaar zelfs een eigen internetbureau! Maar ze hoorden van veel mensen telkens dezelfde vraag/klacht binnenkomen: We willen zelf een website bouwen ZONDER te programmeren. Daarna zijn ze op zoek gegaan hoe ze dit probleem konden oplossen. En op deze manier is Jimdo dan ontstaan. Momenteel zijn er met dit online platform al meer dan 20 miljoen websites gebouwd!

Hoe werkt Jimdo?

Jimdo heeft net zoals de andere website makers de bedoeling om direct en vooral eenvoudig je website te maken. Je kan dus meteen beginnen hiermee. Je volgt de nodige stappen om de look and feel van je website te bepalen. Zo kan je kiezen welke stijl en kleuren je graag ziet. Als je extra of speciale functies wenst kan je dit ook selecteren. En zo heb je al een basis website na enkele minuten. Uiteraard kan je hier nog niet mee online gaan! Want je zal op elke pagina nog content moeten toevoegen. Het toevoegen van teksten, video’s, afbeeldingen, buttons, … neemt toch altijd wat meer tijd in dan je verwacht. Maar dankzij de gebruiksvriendelijke editor heb je alle opties om dit zelf te doen.

beste website maker

Jimdo kosten

Als we even kijken op de pagina van de prijzen en pakketten van Jimdo zien we dat ze momenteel werken met 5 verschillende pakketten. Je kan gratis starten maar dan heb je als nadeel dat je een .jimdosite.com subdomein hebt. En niet een officiële.

1. PLAY: De gratis instapper

2. START: Perfect voor je persoonlijke project

3. GROW: De professionele website voor bedrijven

4. ECOMMERCE: De webshop module

5. UNLIMITED:  Alles wat je nodig hebt om succes te hebben

*De prijzen kan je vinden op de website zelf

Jimdo of JouwWeb?

Jimdo of JouwWeb? Wat is nu de beste website maker? In onze uitgebreide review van JouwWeb kon je lezen dat we JouwWeb bijna het maximum van de score geven. Jimdo is zeker een uitstekende website builder met de nodige opties en goede ondersteuning. De reden dat we toch de voorkeur geven aan JouwWeb is omdat alles in het Nederlands is(het platform + de ondersteuning) en ze enorm veel templates hebben die je heel eenvoudig met de editor naar wens kan aanpassen. Het voelt ook zeer gebruiksvriendelijk aan en in 1 dag heb je inderdaad een professionele website klaar.

JOUWWEB TIJDELIJKE KORTINGSCODE KLIK HIER

Zelf een website maken

Wil je zelf een website maken? Als je een klein budget heb en geen of weinig technische kennis dan raden wij altijd het gebruik van een website maker aan. Bij Jimdo heb je dus 5 verschillende pakketten om te starten. Het Play pakket is de instapper en deze is eigenlijk gratis. Maar zoals je hierboven kan lezen, heeft dit als grootste nadeel dat je geen eigen domeinnaam kan koppelen. Daarom kan je best kiezen voor het START of GROW pakket. Uiteindelijk hebben alle pakketten hetzelfde gemeen: je hoeft geen programmeur te zijn. Dus er geen hoge leercurve of andere obstakels die je zal weerhouden om eindelijk je eigen website te maken.

Jimdo voordelen

  • Prettig in gebruik
  • Ook webshop mogelijkheden

Jimdo nadelen

  • Niet super veel templates

Jimdo Ervaringen, reviews op Google

Zoals je hierboven kan lezen zijn we dus redelijk positief over deze website builder Jimdo! We kijken ook altijd nog even naar de ervaringen en reviews op Google. Hier viel het ons ook al direct op dat de meeste reviews positief zijn. Dit is voor ons geen verassing want naast het beperkte aanbod templates hebben we weinig nadelen ondervonden.

jimdo reviews

Conclusie Jimdo review

Je hoeft geen programmeur te zijn om een website te maken anno 2020! Sterker nog, je hoeft totaal geen technische kennis te hebben om eindelijk zelf je professionele website te ontwerpen. De laatste jaren is er online enorm veel verandert. Zo ook in de website wereld! Dankzij de vele website makers hoef je geen duizenden euro’s meer te spenderen aan dure website firma’s. Jimdo is zeker een goede oplossing hiervoor zoals je kan lezen in onze Jimdo review. We hebben deze enkele weken uitgebreid getest en zijn hier best tevreden van. Het grootste nadeel dat we ondervonden was het beperkt aanbod aan templates. En dit is nu net iets waar de Nederlandse website maker JouwWeb in uitblinkt. Deze beschikken wel over een zeer groot aanbod van templates. Daarom verkiezen wij nog altijd het populaire JouwWeb als beste website maker/builder. Momenteel is er een tijdelijke kortingsactie actief bij JouwWeb. Klik hieronder op de groene knop om deze te claimen!

JOUWWEB TIJDELIJKE KORTINGSCODE KLIK HIER

You may also like
jouwweb review
Jouwweb review
clickfunnels vs builderall
ClickFunnels vs BuilderAll – Vergelijking Funnelbuilders

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *