Software Reviews

Hoe maak je een goede landingspagina?

clickfunnels review

Er zijn 5 woorden die je wilt horen over jouw landingspagina en dat is: Mooi, aantrekkelijk, duidelijk, effectief en conversie stimulerend. Geweldig en winstgevend, die voegen we er natuurlijk ook nog graag een toe.

Omdat een goede landingspagina bijna onmisbaar is op heden, hebben wij hieronder even een overzicht gemaakt, hoe je zo een goede landingspagina kan opbouwen. In dit artikel vind je enkele tips en leren we je stap voor stap hoe je best te werk gaat.

Kies een goed platform

Dit is wel het meest belangrijke punt om te starten aan het bouwen van je landingspagina. Een goede tool kan je hierbij namelijk al een grote stap vooruit helpen. Hoe kan je deze kiezen? Wel denk in eerste plaats goed na wat je met je pagina wenst te bereiken. Wanneer je heel duidelijk voor ogen hebt, wat het doel is van je pagina, kan je een goede partner kiezen.

Een platform dat voor iedereen een goede hulp is, is ClickFunnels. Deze populaire all in one tool, heeft voor ons een score van 9,5/10. Je hoeft voor deze tool geen technische kennis te hebben en je kan er op een heel eenvoudige manier alles beheren. Je kan er namelijk je site hosten, bouwen van je landingspagina, bouwen van je sales funnels en verkoopbuttons. Daarnaast heb je geautomatiseerde e-mails, een marketingcampagne die je kan bouwen en opvolgen. Een goede tracking is ook altijd goed meegenomen.

Bekijk hier onze Clickfunnels Review

Wanneer je een vraag hebt, zal de klantendienst je hier ook nog op weg helpen. Een support team staat steeds voor je klaar. Toch moeten we hier al meegeven, dat je het supportteam bitter weinig nodig hebt, daar het zo eenvoudig is.

Voor wie geen ervaring heeft in het bouwen van een goede verkooppagina, kan enkele voorbeeldsjablonen gebruiken en aanpassen. Daarbij kan je het aanpassen naar eigen smaak en behoeftes. Ieder sjabloon heeft zeer duidelijke koppen en layout die je alleen ten goede zullen zijn. 

 

 

Bekijk eerst deze video waarom wij Clickfunnels aanraden

clickfunnels review

 

Breng een verhaal met een duidelijk doel

Hoewel je tekst op je landingspagina zeer kort moet zijn, mag het verhaal zeker niet minder boeiend zijn. Let hierbij op, dat je in de verkorte tekst die je op deze pagina plaats, ook duidelijk het verhaal moet overbrengen. Kies voor een verhaal dat mensen raakt of zeer duidelijk je doel aanduidt.

Laat de potentiële klant, voelen en lezen, waarvoor hij terecht kan op jouw landingspagina. Probeer met een korte en krachtige tekst, je lezer aan te trekken en te overtuigen tot verkoop van je product of dienst.

Vergeet niet bij het brengen van je verhaal en tekst, om heel duidelijke en vooral aantrekkelijke koppen en subkoppen te gebruiken. Wanneer je hier niet zeker bent over de layout- kan je zeker gebruik maken van de ClickFunnels tool en hun sjablonen. Deze zijn eenvoudig maar toch heel duidelijk en mooi van design.

hoe maak je een landingspagina

Plaats een duidelijke call to action knop op je landingspagina

Naast je verhaal brengen, moeten we ook de bezoekers overtuigen om over te gaan tot aankoop of inschrijving. Dat kan je doen met een duidelijke en leuke call to action knop op je landingspagina. Deze knop kan je op allerlei manieren brengen op je pagina.

Ook hiervoor is ClickFunnels een handige tool om je verder te helpen. Bij hun sjablonen zullen er al enkele van deze knoppen klaarstaan, die je met een kleine aanpassing, volledig op eigen smaak kan brengen.

Call to action knoppen moeten een duidelijk kleur bevatten alsook een duidelijke tekst zoals “schrijf je hier in”, “inschrijven” of “bestel hier”.

Laat deze knop goed opvallen. Zo zal je zien dat de conversie een pak zal stijgen.

TEST CLICKFUNNELS HIER GRATIS

Plaats een leuke en aantrekkelijke video of afbeelding

Een leuke afbeelding of video kan je verhaal alleen maar versterken en de mensen aantrekken om de volledige pagina te bekijken. Hoe langer je bezoeker aanwezig blijft, hoe beter. Alleen zo kan je hen overtuigen.

Een goede video of afbeelding zorgt voor meer aantrekkingskracht en ook wel verduidelijking.

Wie nog een stap hoger wenst te gaan kan een video plaatsen met reviews van klanten of een mededeling over je dienst. Verwijs steeds naar de knop onderaan je pagina zodat bezoekers zich niet vergeten inschrijven.

Wanneer je de ClickFunnels tool hebt, zal je zien dat ze ook gebruik maken van sterke beelden en dat je deze kan verplaatsen op je pagina, naar de plaats zoals jij het wenst te zien. Een eenvoudig sleep systeem helpt je dan ook handig opbouwen van je pagina en beelden.

een landingspagina maken

Ook klanten houden van bullet-points

Maak een klein overzicht of takenlijst voor je bezoekers of klanten. Dit maakt je tekst korter en brengt ook duidelijkheid naar je bezoeker.

Deze bullet-points kan een herhaling zijn van eerdere tekst of een stappenplan om zich in te schrijven. Het opmaken van deze bullet-points is dan ook een echt hulpmiddel voor je bezoekers. Niet te lange teksten maar een korte opsomming leest dan ook weer net gemakkelijker. Bekijk hier anders nog even onze Clickfunnels review!

Ook deze lijsten kan je eenvoudig en netjes opbouwen in de ClickFunnels tool. Hiervoor hebben ze enkele voorbeelden en sjablonen beschikbaar. Pas deze aan naar eigen smaak en klaar!

 

Samenvatting tips voor het maken van een goede landingspagina

Voor een goede landingspagina heb je een goede tool nodig om aan alle 5 woorden te voldoen; Mooi, aantrekkelijk, duidelijk, effectief en conversie stimulerend. Geweldig en winstgevend, die voegen we er natuurlijk ook nog graag een toe.

Met ClickFunnels haal dit in een notendop. Ieder sjabloon is mooi van design, ziet er dus aantrekkelijk uit en kan je nog met gemak aanpassen naar eigen smaak. Daarbovenop zorgen de pagina’s bij ClickFunnels voor een goede conversie door de duidelijke en effectieve opbouw. En tot slot geven wij mee dat de goede conversie waar zij naar streven ook ervoor zorgen dat je pagina winstgevend is.

Alles wat je nodig hebt voor een goede website, een verhoging van je omzet door een goede marketing en opbouw van je landingspagina, vind je in dit platform.

Het is dan ook niet voor niet de meest populaire tool voor online verkoop via sales funnels op een landingspagina.

Wij geven hen een score van 9,5/10 en raden deze topper alleen maar aan als ideaal hulpmiddel voor het bouwen van een bijna perfecte landingspagina.

KLIK HIER EN TEST CLICKFUNNELS 14 DAGEN GRATIS!

You may also like
elementor review
Elementor review
shopify review en ervaringen
Shopify review

Reacties zijn gesloten.