Software Reviews

Hoe maak ik een goede sales funnel?

hoe een salesfunnel maken

Op heden kan je niet zomaar een sales funnel bouwen en verwachten dat het vanzelf gaat. We kunnen dit vergelijken met een goed versierde omgeving voor een feestje die leeg staat omdat niemand werd uitgenodigd.

Ook klanten komen niet zomaar terug naar de sales funnel. Je hoeft hier net iets meer voor te doen, dan enkel maar opbouwen. Om je op weg te helpen met een goede sales funnel hebben wij hieronder een artikel opgesteld, waarin we je alles zullen leren en enkele tips meegeven.

Wat is sales funnel?

Voor we beginnen, moet je natuurlijk het begrip sales funnel goed begrijpen.

Een sales funnel is namelijk een proces waarop je je bezoekers en leads gaat omvormen naar een klant en van een klant naar een terugkerende en vaste klant. Hoe gaat dit in zijn werk? Wel hiervoor onderga je 4 stappen:

  1. Aantrekken van bezoekers en klanten. Dit doe je via allerlei advertentie- en marketingsmethodes
  2. Omzetten van bezoekers naar klanten. Dit kan je doen door de gegevens op te vragen en met je te delen. Zo kan je hen later terug contacteren en subtiel over de streep halen.
  3. Sluit een deal. Motiveer je mogelijke klanten met een call to action knop om tot inschrijving of verkoop over te gaan.
  4. Verbluf je klanten. Laat hen weten dat je er nog bent, overtuig ze om nog meer bij je langs te komen en bij je aan te kopen. Zorg ervoor dat deze klanten, vaste kanten worden.

Als we deze funnel moeten uitleggen vanuit de ooghoek van de klant, dan zou het er zo uitzien;

  1. Opvallen. Het product moet opvallen in het oog van de klant. Het moet gezien zijn.
  2. Interesse. Na het zien, moet er ook interesse zijn van de klant. Zo willen ze er vrijwillig meer over weten.
  3. Verlangen. Het interesse veranderd naar een verlangen. Dit verlangen stimuleert de actie van je klant.
  4. Actie. Het verlangen is nu sterk genoeg waardoor er actie ondernomen wordt. Deze klant wordt een betalende klant.

Wanneer internet niet bestond, was het zeer moeilijk te achterhalen, waar de klant zich precies bevond in dit proces. Op heden zijn er platformen zoals ClickFunnels die een goede tracking ondergaan en je precies kunnen aantonen, waar er werk aan de winkel is. Bekijk hier onze Clickfunnels review

 

 

Bekijk eerst even de volgende video …

clickfunnels review

Opbouw en aantrekking

Ook wie geen technische kennis heeft, kan een perfecte sales funnel opbouwen. Hiervoor zijn er een tal van mogelijke platformen die je hierbij helpen. Wij hebben een zeer goede ervaring met ClickFunnels. Een all in one platform, die je vrijheid biedt om de sjablonen aan te passen naar eigen smaak en daarbij ook nog een hele marketing strategie klaarliggen hebben om je doel te bereiken. De pagina’s worden conversiegericht opgebouwd.

Met ClickFunnels is er succes gegarandeerd. Alles is zeer eenvoudig in gebruik, zowel voor u als builder maar ook voor de klant of bezoeker. Ook is ieder sjabloon zeer netjes en aantrekkelijk. De duidelijke Call to action knoppen binnen deze sjablonen zorgen dan ook voor een goede omzetverhoging.

Hoe te beginnen?

Voordat je met het bouwen begint, moet je zeer goed nadenken over wat je wilt bereiken en hoe je dit wilt overbrengen naar de bezoeker. Het is van groot belang je richtlijnen hierin te volgen. Een duidelijk doel, zal helpen voor een goede opbouw en vooral netheid en geen chaos.

Wie een doel kent, kan bij ClickFunnels nagaan, welke sjabloon hier het best bij past. Eénmaal je deze hebt gekozen, heb je al een heel goede basis.

Op deze sjablonen kan je teksten aanpassen, toevoegen of verwijderen. Daarnaast kan je heel eenvoudig afbeeldingen en video’s verslepen. Wanneer je je pagina goed hebt opgebouwd dan is er al 1 stuk van het grote werk gedaan.

een sales funnel maken

Online marketing

We hebben eerder al aangegeven dat alleen het bouwen van je sales funnel niet zal zorgen voor succes. Een sales funnel moet dan ook ondersteund worden door de nodige en goede marketingstrategie. Ook hier hoef je geen schrik te hebben, indien je hier niks van kent. ClickFunnels is een all in one platform die je hierbij ook kan verder helpen.

Er zijn een tal van marketingstrategieën die je zou kunnen gebruiken waaronder ook een mailmarketing. Hierbij kan je iedereen contacteren die zijn of haar gegevens bij je heeft achtergelaten. Deze mail campagne verloopt zo goed als volledig automatisch. De eerste maal stel je zelf je lijst samen en daarna verloopt dit vanzelf.

Zo een geautomatiseerde mailcampagne kan ervoor zorgen dat bestaande klanten, de weg terugvinden. Maar ook bezoekers die nog niet gekocht hebben, kunnen nu via deze weg toch nog terugkomen.

Naast mailcampagne is ook de vindbaarheid op google van groot belang. Ook hier scoren zij goed in en hebben ze mogelijke opties om je hier bij te kunnen staan.

TEST CLICKFUNNELS HIER GRATIS!

Maak een upselling programma

Een verkoop is leuk, maar dubbel verkoop en meer verkoop is nog beter.

Maak een pagina aan met een upselling programma en overtuig je klant daar om nog meer aan te kopen.

Een voorbeeld hierbij kan zijn:

  • Aankoop van nieuwe printer, upselling hierbij: inktpatronen, printpapier,…
  • Aankoop van een juweeltje, upselling hierbij: ringdoosje, lintje, label, kaartje,…

Aangezien ClickFunnels een all in one platform is, is ook een upselling programma geen probleem. Wil je hierover meer weten, neem dan zeker een kijkje op hen website en blader even door de functies en prijzen. Bekijk hier nog even onze Clickfunnels review!

hoe maak je een landingspagina

Samenvatting hoe maak ik een goede sales funnel?

Om een goede sales funnel te maken moet je eerst en vooral een goede tool hebben die je daarbij kan ondersteunen. Om de juiste tool te kiezen, overleg je beter even wat je wilt bereiken met je pagina. Een funnel opbouwen is namelijk zeer gemakkelijk maar met een funnel alleen zal je niet ver lopen. Een goede marketing strategie is hierbij meer dan gewenst zodat je funnel ook gevonden kan worden.

ClickFunnels is een platform die je kan helpen op alle gebied van online marketing en opbouw van pagina’s en funnels. Dit platform scoort bij ons 9,5 punten op 10, omdat zij alles omvatten wat je nodig hebt en daarbij een grote kwaliteit leveren. Ieder sjabloon kan je heel eenvoudig aanpassen en je hoeft helemaal geen technische kennis te hebben om met dit platform aan de slag te gaan.

Tip: Maak naast je funnel ook een upselling programma. Nog meer omzet en conversie, nog meer succes!

KLIK HIER VOOR 14 DAGEN CLICKFUNNELS GRATIS TE TESTEN

 

 

You may also like
weebly review
Weebly review
Jimdo logo
Jimdo review

Reacties zijn gesloten.