Software Reviews

Elementor review

elementor review

Welkom bij deze Elementor Review!

Wanneer je een WordPress website wenst te ontwerpen en dat zonder een eigen IT dienst of een ontwikkelaar in dienst te nemen, kan je dat best doen met Elementor. Deze tool is een heel eenvoudige plugin voor het maken van al je pagina’s. Je hoeft er geen technische kennis te hebben of enige code uit te schrijven, gewoon slepen en bevestigen.

Wij hebben deze plugin even voor je getest en vinden dit een super tool. Heel eenvoudig in gebruik en gemakkelijk integreerbaar. Bovendien is deze tool helemaal niet zo duur voor alles wat hij te bieden heeft. We geven het dan ook een score van 9 op 10 en vertellen je hieronder waarom.

Wat doet een page builder plugin?

Een tool zoals Elementor is een handige plugin die je helpt bij het opbouwen van je pagina. Daarbij krijg je een zeer eenvoudige interface waar je gemakkelijk alles heen en weer kan slepen. Zo kan je aan de hand van enkele blokken je pagina snel en eenvoudig opstellen.

Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om je inhoud in deze blokken te rangschikken. Ook hier kan je alles door elkaar slepen en loslaten op de plaats die jij het best vind. De meeste page builders laten je werken in de back office van je pagine maar bij Elementor krijg je ook de kans om op de voorzijde te werken. Dit helpt je natuurlijk verder omdat je een live bewerking kan uitvoeren en meteen ziet hoe jouw pagina eruit ziet. Zo hoef je dus niet heen en weer te klikken naar een voorbeeldpagina.

elementor review

Waarom Elementor?

Elementor is zeer gemakkelijk in gebruik en laat zo toe dat iedereen hiermee kan werken. Je hoeft geen technische kennis te hebben om een pagina op te bouwen en je weg te vinden in deze omgeving. Je hoeft dus geen regels code uit te schrijven om je pagina op te bouwen.

Daarbovenop kan je met deze plugin heel wat elementen toevoegen waardoor je je pagina zeer overzichtelijk kan opmaken. Hulpmiddelen kunnen worden ingeschakeld en je kan er alles heel eenvoudig slepen in een drag and drop systeem. Elementor is daarenboven ook nog de meest populaire page builder op de markt, wat de WordPress websites betreft.

Aanpassen van een bestaande pagina kan ook reeds heel eenvoudig door de knop bewerken die bovenaan verschijnt. Je hoeft niet tot de achtergrond klikken om een bewerking uit te voeren.

Ook widgets kunnen zeer snel en eenvoudig in je scherm gesleept worden en nieuwe secties kunnen daarbij ingevoegd worden. Instellingen pas je meteen aan en klaar!

 

 

Bekijk eerst de volgende Elementor Video Overview

elementor review

Voordelen

Naast de eenvoudigheid heeft Elementor nog een tal van voordelen waarom je voor deze page builder moet kiezen:

 • Biedt een tal van templates en functies. Deze tool heeft toch een groot aanbod wat widgets en sjablonen betreft.
 • Heeft een tal van aanpassingsmogelijkheden. Naast de blokken die je zelf kan verslepen en personaliseren kan je dit ook met je volledige website. Je beheert er zelf je formaat van kolommen, breedtes en hoogtes van de verschillende secties, het invullen van je marges en kloven kunnen ingesteld worden.
 • Zorgt voor een responsive website. Zo kan je op iedere toestel je website volledig responsive nakijken.
 • Je beschikt over een aanpassingsgeschiedenis waardoor je heel eenvoudig je aanpassing ongedaan kan maken indien nodig.
 • Inline design waarmee je tekst op de front page kan aanpassen.
 • Je kan kop en voetteksten aanpassen.
 • Vertaalmogelijkheden tot wel 23 talen.
 • Uitgebreide keuze aan lettertypes. Je kan tot 800 + soorten lettertypes van google gebruiken en instellen.
 • Integraties met andere software is mogelijk. Enkele voorbeelden hierin zijn Mailchimp, Active Campaign…
 • E-commerce widgets en voorgestelde prijzentabellen om je e-commerce heel eenvoudig te beheren.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN ELEMENTOR

Elementor prijzen

Wanneer je in WordPress de plugin zoekt, zal je merken dat er een Free versie is. Binnen deze gratis versie kan je al heel wat tools en widgets terugvinden waarmee je een eenvoudige website kan opbouwen.

Wanneer je toch iets verder en professioneler wenst te gaan kan je kijken in de prijzenbundel wat het meest bij je visie past.

Elementor heeft 3 bundels om uit te kiezen:

 1. Personal bundel:
  1. Kostprijs: 49 Dollar
  2. Voor 1 website
  3. 1 jaar support
  4. 1 jaar updates
  5. Alle pro features beschikbaar
 2. Business bundel:
  1. Kostprijs: 99 Dollar
  2. Voor 3 websites
  3. 1 jaar support
  4. 1 jaar updates
  5. Alle pro features beschikbaar
 3. Unlimited bundel:
  1. Kostprijs: 199 Dollar
  2. Ongelimiteerd aantal websites
  3. 1 jaar support
  4. 1 jaar updates
  5. Alle pro features beschikbaar

Iedere bundel heeft 1 jaar support inbegrepen maar je kan reeds enige tutorials en informatie verkrijgen wanneer je deze tool aanschaft. Ze bevatten een heel uitgebreid gamma aan documentatie en handleidingen. Omdat deze tool ook zo populair is, kan je heel wat terugvinden op Youtube.

elementor ervaringen

Conclusie Elementor review

Na het grondig doornemen van deze plugin en het uittesten van de verschillende mogelijkheden dat deze page builder biedt, kunnen wij stellen dat dit niet alleen de populairste tool is, maar ook een zeer uitgebreide en zeer goede tool is. Dit voor iedereen, zowel amateur als professional. Iedereen kan met deze plugin, zeer eenvoudig zijn website opbouwen.

Wie geen technische kennis heeft, hoeft zich geen zorgen te maken. Elementor heeft een drag and drop systeem waarbij je alle blokken en widgets op een gemakkelijke manier kan verslepen naar de juiste plaats. Bepaal zelf hoe je pagina eruit zal zien, zonder enige toevoeging van code.

Wie niet meteen grof geld wilt uitgeven aan een goede tool om zijn website op te bouwen, kan zich zeker aansluiten bij Elementor. Er is hierbij een gratis versie die heel wat widgets en mogelijkheden aanbiedt. Wens je net dat stapje meer dan kan je nog steeds kiezen voor een betalende bundel. En ook daar kunnen wij stellen dat de prijzen niet hoog liggen.

Wij raden deze tool zeker aan en geven hem dan ook een 9 op 10. Er zijn meer dan 900 000 websites die deze tool gebruiken en dat bevestigd onze score des te meer.

Aangezien er een gratis versie is, zijn wij er dan ook van overtuigd, dat je snel even kan proberen. Let op, je zal snel de microbe te pakken krijgen en ook overtuigd zijn om bij deze page builder te blijven.

Kort samengevat: Een goede tool, niet duur, kwalitatief, populair en goed te integreren op WordPress: Elementor page builder!

You may also like
clickfunnels vs builderall
ClickFunnels vs BuilderAll – Vergelijking Funnelbuilders
clickfunnels review
Hoe maak je een goede landingspagina?

Reacties zijn gesloten.