Software Reviews

ClickFunnels vs GetResponse – Vergelijking marketingtools

getresponse review

Wie is de betere marketing tool? ClickFunnels of GetResponse? Een eenvoudige vraag is dit niet.

Alles is toch net iets ingewikkelder dan je zou denken. Het antwoord op deze vraag hangt dan ook af van enkele factoren zoals je ervaring, behoefte en natuurlijk ook je budget. Wij hebben enkele nodige vragen op een rij gezet om een juiste beoordeling te kunnen geven.

Voor ons kwam ClickFunnels als winnaar uit deze vergelijking van de verschillende e-mailmarketing tools.Wil jij weten waarom? Lees dan zeker onze beoordeling hieronder. Bekijk hier trouwens onze Clickfunnels review

ClickFunnels en GetResponse – Wat doen ze?

ClickFunnels is een platform waar je je website kan ontwikkelen en waar je ook een sales funnel kan bouwen met geschikte landingpagina. Naast het opbouwen van al deze, kan je ze ook heel eenvoudig beheren in het platform. Hoe werkt dit? Je kiest een sales funnel en een ontwerp, je brengt je aanpassingen aan waar nodig en plaatst enkele foto’s op deze pagina. Klaar!

Binnen dit platform zitten er heel wat marketingstrategieën en mogelijkheden klaar. Deze kan je eenvoudig slepen en plaatsen waar je maar wilt. Zo pas je alles naar behoefte van je website aan.

Get Response was in het begin een zeer eenvoudig e-mailmarketing platform. Nu zijn ze wat gegroeid en hebben ze daarbovenop ook een tool om landingpagina’s op te bouwen. Het is hier mogelijk om ook enkele webinars uit te voeren en heel wat marketingstrategieën in te plannen.

Zoals je ziet zijn deze beide platforms, elk met hun eigen gecombineerde toolkit, een vrij uitgebreid online marketingplatform. Ze beschrijven zichzelf als iets helemaal anders, maar toch liggen de doeleinden zeer dicht bij elkaar. We kunnen afronden met het idee dat beide partijen, je stuk voor stuk helpen met enkele marketingtechnieken voor je bedrijf. En dat zonder dat je er een eigen IT-afdeling voor nodig hebt.

 

 

Bekijk eerst de volgende Gratis Tutorial

 

clickfunnels review

Functies

Beide platformen hebben elk hun functies en deze zijn niet onbelangrijk om te weten welk van deze je zou moeten verkiezen. We hebben hieronder een overzicht geplaatst van deze functies om een gemakkelijke vergelijking te kunnen doen.

Opgelet: We hebben er enkel de belangrijkste functies uitgehaald. Indien je de complete lijst wilt, kijk je best nog even op de website. Wij willen je hieronder een kort overzicht bieden om je al een idee te kunnen geven:

 • ClickFunnels
  • Geweldige funnel sjablonen
  • E-mail integratie
  • Aangepaste bestelpagina
  • Upsell pagina
  • Downsell pagina
  • Sjablonen delen
  • A/B splittest
  • Integratie van verschillende tools
  • Autoresponder
  • Affiliate programma
  • Winkelwagen
  • Gratis proefversie
 • GetResponse
  • Webinars
  • Mobiele app
  • CRM
  • Landingpagina sjablonen
  • Enquêtes
  • Lijst builder
  • E-mailautomatisatie
  • Analytics
  • Gratis proefversie

getresponse ervaringen

Beoordeling ClickFunnels vs GetResponse e-mailmarketing

Beide platformen zijn zowel voor particulieren alsook voor bedrijven. Natuurlijk moet je goed nakijken, want we kunnen deze beide tools enkel aanbieden bij eerder kleinere bedrijven.

ClickFunnels biedt enkele goede thema’s aan en liggen een stuk hoger in niveau en planning dan GetResponse. Deze e-maimarketing platform kost je dan ook 97 Dollar per maand. Voor bedrijven is deze kost niet te hoog en ook gemakkelijk in te calculeren.

GetResponse biedt enkele verschillende bundels aan, waarbij de kleinste bundel een prijs heeft van 15 Dollar per maand. We kunnen stellen dat particulieren hier sneller zouden aansluiten. Toch hebben wij opgemerkt dat deze e-mailmarketing tool niet iets beperkter is in toegang tot functies of automatische responders. Ook de standaard landingpagina en workflow is hier iets  beperkter.

Wanneer we kijken naar de technische kennis die je nodig hebt springt ClickFunnels hier wel uit. Dit platform legt een focus op de mensen zonder al te veel technische ervaring waardoor ook zij hierin de weg eenvoudig terugvinden. Indien je geen marketing kennis hebt, kan je hier ook goede mailmarketing opstellen en gebruik maken van een goed gebouwde sales funnel.

GetResponse is ook niet zo moeilijk in gebruik maar kennen hier en daar wel klachten van mensen die het niet gemakkelijk vinden om hun pagina’s op te bouwen. Het is niet altijd overzichtelijk waar je wat kan aanpassen en gebruikers beginnen er vaak opnieuw.

Beide platformen hebben een goede klantentevredenheid maar wanneer je echt ondersteuning wenst, heb je toch een streepje voor bij ClickFunnels. Zij hebben namelijk telefonische ondersteuning die GetResponse dan weer niet aanbiedt.

Wat kost het?

Ieder platform kent zijn verschillende bundels en prijzen en daaruit kan jij kiezen wat het best bij je past. De bundel die het best bij je past, hangt dan weer af van de noden en behoeftes die je hebt voor jouw website. Daarnaast moet je ook gaan nadenken over het bereik want iedere bundel kent ook zijn grens op aantal bezoekers per maand.

ClickFunnels kent hierbij 2 bundels. Het Starterspakket kost 97 Dollar per maand en de Enterprise bundel 297 Dollar per maand. Verschil hierin? Het aantal bezoekers ligt natuurlijk zeer hoog bij de Enterprise en ook het aaltal funnels en domeinen zijn hoger.

GetResponse heeft meerdere bundels en prijzen. Hierbij kan je kiezen uit 4 bundels. Het e-mailpakket kost 15 Dollar per maand en wordt opgevolgd door het pro-pakket met de prijs van 49 Dollar per maand. Dan heb je ook het Maxpakket die een kostprijs kent van 165 Dollar per maand en als slot het Enterprise bundel voor 1199 Dollar per maand. Verschil in deze bundels ligt in het niveau van de functies, je aantal bezoekers en abonnees.

Wanneer je dus wenst te kiezen voor een betaalbare e-mailmarketing platform zouden wij je aanraden om bij ClickFunnels aan te sluiten. Bekijk hier nog even onze review van Clickfunnels

clickfunnels of getresponse

Conclusie ClickFunnels vs GetResponse

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve en goede alles in één tool, dan ben je zeker goed bij ClickFunnels. Naast een goede e-mailmarketing zetten zij ook zeer goede sales funnels op en kan je in een zeer eenvoudige omgeving je geschikte landingpagina opbouwen.

De tool op zich is zelf voor een leek te bedienen en heb je toch vragen, dan kan je terecht bij de klantendienst. Een voordeel bovenop GetResponse, is dat je ook telefonisch contact kan opnemen met het support team. Zo ben je dan ook weer sneller geholpen.

De Winnaar uit deze vergelijking is voor ons ClickFunnels die een grote streep voorop hebben op kwaliteit, service, eenvoudigheid en marketingstrategie. Je hebt hier echt geen eigen IT-afdeling nodig om al het nodige te doen voor een succes online verhaal.

TEST HIER CLICKFUNNELS 14 DAGEN GRATIS

You may also like
Trading 212 Review
weebly review
Weebly review

Reacties zijn gesloten.