Software Reviews

Aweber Review 2021 Mailingsoftware

Aweber review nederlands

AWeber Review 2021

AWeber is een platform voor e-mailmarketing en marketingautomatisering. Actief sinds 1998 en met meer dan 100.000 gebruikers is AWeber een van de grotere spelers in deze markt. In deze review lees je wat je met AWeber kunt, hoe AWeber werkt, welke pakketten AWeber te bieden heeft en welke kosten daar tegenover staan. Daarnaast lees je over de voordelen van AWeber en de nadelen van AWeber. Tot slot volgt de conclusie met een eindoordeel over de software.

Wat is AWeber?

AWeber is een van de meest bekende platformen voor e-mailmarketing ter wereld. Het pakket richt zich voornamelijk op e-marketing, maar biedt ook enkele andere functionaliteiten, bijvoorbeeld op het gebied van marketingautomatisering. Met AWeber kan je:

 • Automatisch newsletters en nieuwsbrieven genereren op basis van blog posts, RSS-feeds
 • Een drag-and-drop editor gebruiken met meer dan 700 responsive sjablonen en ondersteuning voor HTML-templates
 • Marketingautomatisering inrichten, o.a. met trigger-based automatisering, automatische follow-ups en auto-responders.
 • Een koppeling maken met talloze andere online (marketing) tools, platformen en API’s.
 • Een set mobiele apps gebruiken om je e-mailmarketing overal mee naartoe te nemen.
 • Gebruik maken van uitstekende customer support en een hele goede e-mail delivery rate.
 • Sign-up formulieren gebruiken, net als de subscriber management tool, de automatische segmentatie en een analytics tool die kijkt naar verstuurde e-mails.

Door de jaren heen is AWeber uitgegroeid van meest populaire auto-responder tot een volwaardig e-mailmarketing platform. Voor de bovenstaande functionaliteiten maakt het niet uit welk pakket je kiest. Standaard zijn alle pakketten van AWeber uitgerust met alle functionaliteiten. Het verschil tussen de pakketten zit in de inschrijvingslimiet (zie AWeber kosten en pakketten).

 

 

Ontdek de functies in deze onderstaande video

aweber review nederlands

Hoe werkt AWeber?

AWeber zet zichzelf in de markt als een eenvoudig platform om gepersonaliseerde e-mailmarketing en marketingautomatisering te doen. Dit wordt o.a. bereikt met een groot aanbod aan kant-en-klare sjablonen en stockfoto’s, maar ook door een handige drag-and-drop tool, die bij steeds meer marketingplatformen tot de functionaliteiten behoort.

AWeber heeft daarnaast een uitgebreid Resource Center met een Knowledge Base, waarin talloze “Get Started” artikelen zijn opgenomen. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je een account aanmaakt en hoe je je eerste e-mailcampagne kunt starten. Ook voor meer geavanceerde gebruikers is de Knowledge Base een waardevolle bron van informatie.

In de Knowledge Base zijn ook filmpjes te zien van hoe AWeber werkt. Op Youtube zijn deze vaak niet beschikbaar, maar staan wel enkele filmpjes van amateurs of bloggers die een tutorial hebben gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is het onderstaande filmpje, waarin wordt getoond hoe je een auto-responder voor e-mailmarketing in kunt stellen:

TEST AWEBER HIER GRATIS

AWeber kosten en pakketten

AWeber is niet ingewikkeld qua prijs en pakketten. Globaal zijn er vijf varianten beschikbaar. Qua prijsstelling geldt dat je meer betaalt naarmate je totale aantal inschrijvingen over al je emaillijsten omhooggaat. Alle functionaliteiten blijven verder hetzelfde.

Let op: de onderstaande prijzen zijn in dollars per maand:

 • Pakket 1:
  • $ 19/maand;
  • Voor 0 t/m 500 subscribers;
 • Pakket 2:
  • $ 29/maand;
   Voor 501 t/m 2.500 gebruikers;
 • Pakket 3:
  • $ 49/maand;
  • Voor 2.501 t/m 5.000 gebruikers
 • Pakket 4:
  • $ 69/maand;
  • Voor 5.001 t/m 10.000 gebruikers;
 • Pakket 5:
  • $ 149/maand;
  • Voor 10.001 t/m 25.000 gebruikers

Voor meer dan 25.000 gebruikers kan een maatwerkoplossing worden aangevraagd.

Alle pakketten beschikken over alle functionaliteiten van AWeber. Dus je kunt met ieder pakket gebruik maken van een ongelimiteerd aantal e-mails, tag-based automation, segmentatie, analytics, forms, integraties, image hosting, stockfoto’s, templates en het Resource Center. Ook de volledige klantondersteuning zit bij iedere pakketprijs inbegrepen.

AWeber voordelen

AWeber is een gerenommeerd e-mailmarketing platform dat al jarenlang veel gebruikt wordt. Het pakket heeft enkele voordelen:

 1. Een uitstekende ondersteuning en helpdesk. Hiermee onderscheidt AWeber zich van andere platformen voor marketing. Ondersteuning via de telefoon, chat, een contactformulier, het forum of toch eerst een kijkje in het uitgebreide Resource Center? Het is allemaal mogelijk.
 2. Veel responsive sjablonen en stockfoto’s zijn standaard inbegrepen. Dit maakt het in combinatie met de drag-and-drop editor erg eenvoudig om zelf een nieuwsbrief op te stellen.
 3. AWeber biedt de mogelijkheid om automatisch e-mails te genereren op basis van RSS-feeds of blogposts.
 4. Het is mogelijk om op basis van triggers of tags je e-mailmarketing te automatiseren. Wanneer een subscriber op een bepaalde link klikt kan automatisch een e-mail worden verstuurd, of kan de subscriber worden toegevoegd aan een bepaalde tag. Dit laatste is handig als je in een later stadium subscribers met een bepaalde tag een e-mail wilt sturen.
 5. Het prijsmodel van AWeber is erg eenvoudig waardoor je altijd weet waar je aan toe bent. Daarnaast beschikt zelfs het goedkoopste pakket over alle functionaliteiten en kan je 30 dagen lang een proefversie proberen.
 6. Er zijn veel integraties met andere software, platformen en API’s. Hierbij kan je denken aan WordPress, PayPal, Google Analytics, HubSpot en nog veel meer.
 7. AWeber heeft een uitgebreide Knowledge Database, gratis webinars en een actieve Facebook-community waarmee je je e-mailmarketing nog verder kunt verbeteren.
Try AWeber free for 30 days! – AWeber Communications

AWeber nadelen

Naast de hierboven genoemde voordelen heeft het platform ook enkele nadelen. De belangrijkste nadelen zijn als volgt:

 1. AWeber is prijzig. De kosten voor meer subscribers nemen al snel toe, voor een e-maillijst van meer dan 10.000 gebruikers betaal je al $ 149.
 2. Veel sjablonen en templates die standaard worden geleverd bij het platform zien er gedateerd uit.
 3. AWeber filtert standaard geen dubbele inschrijvingen en blijft uitschrijvingen meetellen. Hetzelfde mailadres in een ander lijst wordt dus nog een keer meegeteld richting je limiet. Uitschrijvingen tellen ook nog steeds mee en zal je zelf moeten verwijderen.
 4. Met name de marketingautomatisering laat nog wat te wensen over. De enige manier om dit te doen is wanneer iemand zich aanmeldt voor een maillijst, of wanneer een bepaalde tag wordt toegevoegd aan een gebruiker. Handige workflows die veel concurrenten wel hebben zijn bijvoorbeeld niet mogelijk.
 5. De e-mail builder en templates laten nogal wat te wensen over als het gaat om aanpasbaarheid.

AWeber Review Nederlands conclusie 2021

Als een van de e-mailmarketingplatformen die het langst op de markt zijn heeft AWeber een goede naam voor zich opgebouwd. Meer dan honderdduizend gebruikers vertrouwen op het platform en dat is niet voor niets. Echter, in de loop der jaren heeft AWeber zich niet zoveel ontwikkeld als andere platformen dat wel hebben en ontbreken te veel handige functionaliteiten om het een volwaardig online marketing platform te noemen.

Wanneer je opzoek bent naar een straight forward platform voor e-mailmarketing met niet al te veel toeters en bellen ben je bij AWeber aan het juiste adres. Nieuwsgierig? Kijk op onderstaande link om een gratis proefversie te proberen of om direct een abonnement te nemen op AWeber. Let op: de proefversie gaat automatisch over in een abonnement als je deze niet omzet.

Zoek je daarentegen een oplossing die een groter aantal inschrijvingen accepteert zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen? Of zoek je een platform dat meer mogelijkheden biedt als het gaat om marketingautomatisering? Dan is het misschien handig om toch even verder te kijken.

Start hier uw GRATIS Proefversie van Aweber

 

You may also like
olark chat review
Olark Chat Review
webnode review
Webnode review

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *